Skip to main content

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs
Hardenberg, Marienberg, Ommen en Slagharen

Oudersteunpunt

Heeft u vragen over passend onderwijs in onze regio of de mogelijkheden voor uw zoon of dochter? Bent u op zoek naar advies, wilt u er graag over praten of heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt? Dan kunt u terecht bij het Oudersteunpunt van ons samenwerkingsverband.

Vragen & antwoorden

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden op een basisschool?

In Nederland mogen kinderen vanaf vier jaar oud naar groep 1 van de basisschool. Als ze vijf jaar oud zijn, dan is het onderwijs verplicht. Ouders kunnen hun kind aanmelden op elke basisschool.

Aanmelden kan vanaf de leeftijd van drie jaar. De school heeft zes weken de tijd om te kijken of ze dan een passende onderwijsplek kan bieden. Deze termijn kan één keer met vier weken worden verlengd.

Uitleg begrippen/woorden

Wat is speciaal basisonderwijs (SBO)?

Scholen voor speciaal basisonderwijs (SBO) zijn bedoeld voor leerlingen die meer zorg en aandacht nodig hebben. Het SBO is voor leerlingen voor wie de ondersteuning op de basisschool niet genoeg is. SBO de Oase, SBO de Vonder en SBO Johan Seckel zijn binnen ons samenwerkingsverband de scholen voor speciaal basisonderwijs.

Uw eerste aanspreekpunt

Geeft onze vraag en antwoordlijst nog niet de gewenste duidelijkheid, dan is de school van uw kind altijd uw eerste aanspreekpunt voor vragen over passend onderwijs. Zij kennen de mogelijkheden binnen en buiten de eigen school.

Heeft u naast de informatie die de school van uw kind kan geven nog vragen? Neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten?

Heeft u een vraag of kunt u informatie niet vinden? Neem dan contact met ons met via onderstaande link: https://www.veldvaartenvecht.nl/contact