Skip to main content

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs
Hardenberg, Marienberg, Ommen en Slagharen

CAT aanmelding afdeling Mariënberg

De scholen van scholengroep Hannah maken gebruik de diensten van de orthopedagogen die zijn verbonden aan het expertisecentrum Klasse uit Hardenberg.

De aanmeldingen voor bespreking van leerlingen in de CAT afdeling Mariënberg kan gebeuren door het aanmeldingsformulier in te vullen en te verzenden via het uitwisselingssysteem Grippa.

We gebruiken hiervoor 2 verschillende formulieren:

Na ontvangst van het formulier inclusief de vereiste bijlagen, wordt de leerling geagendeerd in de eerstvolgende bespreking van de CAT. Ouders en school worden hiervoor standaard uitgenodigd. We gaan er vanuit dat er namens de school een vertegenwoordiger aanwezig is.

Klik HIER voor het format OPP

Voor vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer Gerko Warner.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische informatie over de CAT voor de ouders.
Wanneer de school een leerling wil aanmelden bij de CAT wordt hier altijd toestemming voor gevraagd van u als ouders. De school is verantwoordelijk voor het aanleveren van informatie aan de CAT. U hebt recht op inzage in de informatie die naar de CAT gestuurd wordt. Een onderdeel van het aanmeldformulier is de ‘Instemmingsverklaring van de ouders / verzorgers’. Dit onderdeel vult u in.

U zult van de school horen wat de datum is van de CAT-vergadering waarvoor u kind wordt aangemeld. In de week voorafgaand aan de bespreking ontvangt u een uitnodiging om bij de CAT-vergadering aanwezig te zijn. De school wordt eveneens uitgenodigd. Indien nodig externe specialisten.

De CAT bestaat in de regel uit zes personen(orthopedagoog, jeugdarts, maatschappelijk werker, specialist SBO, voorzitter, secretaresse, soms nog aangevuld met een andere specialist).
De bespreking start met een voorstelronde. Daarna wordt een samenvatting gegeven van de informatie die de CAT ontvangen heeft. Vervolgens vindt een gesprek plaats, waarbij de CAT-leden vragen stellen aan school en ouders. U kunt als ouder ook zelf informatie inbrengen, zonder dat daarom wordt gevraagd.

Voor dit gesprek wordt maximaal 30 minuten uitgetrokken. Daarna komt de CAT (zonder school en ouders) tot een beslissing. De voorzitter van de CAT deelt de beslissing mee en geeft een toelichting. Naderhand ontvangt u een schriftelijke samenvatting van de bespreking.

Agenda.
De data voor de Commissie Advisering & Toewijzing – CAT (Bestuurskantoor Scholengroep Hannah – Bergentheim) voor het schooljaar 2023-2024 zijn als volgt gepland

  • Woensdag 04 oktober 2023 (dossier aanleveren voor 26 september)
  • Woensdag 08 november 2023 (dossier aanleveren voor 31 oktober)
  • Woensdag 10 januari 2024 (dossier aanleveren voor 12 december)
  • Woensdag 28 februari 2024 (dossier aanleveren voor 13 februari)
  • Woensdag 10 april 2024 (dossier aanleveren voor 02 april)
  • Woensdag 12 juni 2024 (dossier aanleveren voor 04 juni)

Locatie.
De CAT van de afdeling Marienberg komt bijeen in het bestuurskantoor van Scholengroep Hannah.
G.K. van Hogendorpstraat 52a 7691 AW Bergentheim