Skip to main content

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs
Hardenberg, Marienberg, Ommen en Slagharen

CAT aanmelding afdeling Slagharen

De school van herkomst is verantwoordelijk voor de aanmelding bij de CAT.

Bij de aanmelding van een kind dat nog niet eerder onderwijs heeft gevolgd of dat eerder op een s(b)o-school elders zat, kan contact worden opgenomen met de voorzitter van de CAT, mevr. Ina Oosterhuis (tel. 06-14002251, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij maakt dan met u afspraken over de te volgen aanmeldroute.

Voor de aanmelding werken we met twee formulieren:
  • Aanmelden van een leerling vanuit een voorschoolse situatie (PSZ / MKD / KDV)
  • Aanmelden van een leerling vanuit een basisschool binnen ons samenwerkingsverband

Op de formulieren staat vermeld welke aanvullende bijlagen meegestuurd dienen te worden.

Praktische informatie over de CAT voor de ouders
Wanneer de school een leerling wil aanmelden bij de CAT wordt hier altijd toestemming voor gevraagd van u als ouders.
De school is verantwoordelijk voor het aanleveren van informatie aan de CAT. U hebt recht op inzage in de informatie die naar de CAT gestuurd wordt. Een onderdeel van het aanmeldformulier is de ‘Instemmingsverklaring van de ouders / verzorgers’. Dit onderdeel vult u in.

U zult van de school horen op welke datum uw kind besproken wordt. Uiterlijk een week voor de bespreking ontvangt u een schriftelijke uitnodiging om bij de CAT-bespreking aanwezig te zijn. De school wordt eveneens uitgenodigd.
De CAT bestaat in de regel uit zes personen(orthopedagoog, jeugdarts, maatschappelijk werkster, specialist sbo, voorzitter, secretaresse, soms nog aangevuld met een andere specialist).
De bespreking start met een voorstelronde. Daarna wordt een samenvatting gegeven van de informatie die de CAT ontvangen heeft. Vervolgens vindt een gesprek plaats, waarbij de CAT-leden vragen stellen aan school en ouders. U kunt als ouder ook zelf informatie inbrengen, zonder dat daarom wordt gevraagd.

Voor dit gesprek wordt maximaal 20 minuten uitgetrokken. Daarna komt de CAT (zonder school en ouders) tot een beslissing.
U wordt binnen drie werkdagen opgebeld door de voorzitter van de CAT over de beslissing.

Nadere informatie over de CAT binnen afdeling Slagharen vindt u hier.